Opečená rýže s krevetami
55 min.
Ingredience
- 300gramůBrokolice
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 2kusyVejce křepelčí
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej sezamový
- 250gramůRýže indiánská
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme do většího hrnce s vařící osolenou vodou. Promícháme a ztlumíme plamen. Na mírné teplotě vaříme asi 25 minut.
- 2Očistíme a opláchneme brokolici a rozebereme ji na jednotlivé růžičky. Omytou papriku rozřízneme na polovinu, odstraníme z ní semínka a bílá žebra a pokrájíme na proužky silné asi 5 mm.
- 3Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky. Rozklepneme si vejce a rozšleháme je se solí a pepřem.
- 4Připravíme si wok a vlijeme do něho olej. Nasypeme rozkrájenou cibuli, brokolicové růžičky, kousky paprik a vyloupané krevety. Přisypeme rýži, zhruba 2 minuty mícháme, a pak rýži se zeleninou přesuneme do střední části woku. Na kraj woku vlijeme rozšlehaná vejce a jakmile ztuhnou, promícháme je s ostatními přísadami a zakápneme sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.