Opečená rýže s krevetami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži nasypeme do většího hrnce s vařící osolenou vodou. Promícháme a ztlumíme plamen. Na mírné teplotě vaříme asi 25 minut.
  • 2
    Očistíme a opláchneme brokolici a rozebereme ji na jednotlivé růžičky. Omytou papriku rozřízneme na polovinu, odstraníme z ní semínka a bílá žebra a pokrájíme na proužky silné asi 5 mm.
  • 3
    Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky. Rozklepneme si vejce a rozšleháme je se solí a pepřem.
  • 4
    Připravíme si wok a vlijeme do něho olej. Nasypeme rozkrájenou cibuli, brokolicové růžičky, kousky paprik a vyloupané krevety. Přisypeme rýži, zhruba 2 minuty mícháme, a pak rýži se zeleninou přesuneme do střední části woku. Na kraj woku vlijeme rozšlehaná vejce a jakmile ztuhnou, promícháme je s ostatními přísadami a zakápneme sójovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.