Opečená vepřová játra v pikantní marinádě
50 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 130mililitrůOlej olivový
- 130mililitrůOcet vinný
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 10stroužkůČesnek
- 950gramůJátra vepřová
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
47 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin.
- 3Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut.
- 4Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.