Opečená vepřová játra v pikantní marinádě

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
47 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin.
  • 3
    Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut.
  • 4
    Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.