Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem
50 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůOkurka salátová
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2kusyFeferony
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusKopr čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůOlivy nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a rozkrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm brambory a prolisovaný česnek. Přidáme okurky, nasekané feferonky a olivy. Vše zvolna opékáme asi 5 minut.
- 3Omytý kopr nasekáme, snítku ponecháme na ozdobu. Kopr a sýr nakrájený na kostky přidáme k bramborám se zeleninou, dusíme pod poklicí asi 2 minuty. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.