Opékaná šalotka
60 min.
Ingredience
- 750gramůŠalotka
- 2lžíceCukr krupice
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOcet vinný červený
- 250mililitrůVíno růžové
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2lžíceMajoránka
- 2lžíceHrozinky
- 50gramůOříšky piniové
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Na oleji ve velké pánvi mírně zkaramelizujeme cukr, přidáme mrkev a oloupanou šalotku a chvíli opékáme. Osolíme a opepříme.
- 2Potom vmícháme ocet, víno, nasekané bylinky a vše podusíme asi 30 minut.
- 3Nakonec přidáme rozinky a piniové oříšky.
- 4Pokrm podáváme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.