Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou

35 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Čerstvý tymián opláchneme, okapeme, nasekáme najemno. Bobkový list rozdrobíme a spolu s tymiánem promícháme s masem.
  • 2
    Z oloupaných pomerančů vylisujeme šťávu, kterou v misce promícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Špízy navlhčíme a střídavě na ně napichujeme kostky masa a olivy. Opékáme 5 minut z každé strany na pánvi s rozehřátým slunečnicovým olejem.
  • 4
    Hotové zaječí špízy pokapeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.