Opékaný chléb s jelitem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.
  • 2
    Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.
  • 3
    Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.
  • 4
    Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.
  • 5
    Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.