Opékaný chléb s jelitem
50 min.
Ingredience
- 500gramůChléb pšeničný (bílý)
- 180gramůSlanina vepřová
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175gramůJelítka domácí žemlová
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.
- 2Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.
- 3Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.
- 4Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.
- 5Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.