Opékaný rozdrobený chléb s česnekem a petrželkou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůChléb pšeničný (bílý)
- 6lžicOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Starší bílý chléb rozdrobíme, pokropíme chladnou vodou, necháme zabalený v utěrce asi 12 hodin v chladničce odležet.
- 2Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Česnek z pánve vyjmeme.
- 3Na rozehřátý olej v uvolněné pánvi dáme uleželý rozdrobený chléb, ochutíme solí a pepřem, za občasného míchání opékáme dozlatova asi 15 minut tak, aby hotový chléb byl křupavý.
- 4Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme a petržel nasekáme najemno. Posypeme jí hotový chléb a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.