Oranžová roláda
60 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 80gramůPaprika červená
- 750gramůMrkev kořen
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- Náplň
- 250gramůOkurka salátová
- 3gramyPepř černý mletý
- 125gramůSýr kozí
- 125gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1stroužekČesnek
- 25gramůPetržel - nať
- 3gramyTymián čerstvý
- 150gramůJogurt bílý smetanový
- 300gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nasolíme na kostičky nakrájenou okurku, dáme na cedník a necháme ji 20 minut stát.
- 2Plech vyložíme namaštěným pergamenem.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme polovinu česneku, jemně nakrájenou červenou papriku a dobře scezená rajčata. Podusíme 5 minut. Přidáme strouhanou mrkev a znova podusíme 2 minuty. Necháme prochladnout.
- 4Vyšleháme žloutky, sůl a pepř do pěny. K žloutkům přidáme zeleninovou směs. Na závěr zamícháme dobře ušlehaný sníh z bílků.
- 5Zeleninový piškot rozetřeme na plech a pečeme 10 minut v troubě na 200 °C dozlatova. Přikryjeme a necháme plát vychladnout.
- 6Náplň: opláchneme okurku a dobře ji osušíme. V míse ji smícháme s kozím sýrem, taveným sýrem, jarními cibulkami, drceným česnekem, nasekanou petrželkou, tymiánem a černým pepřem. Je-li náplň příliš hustá, rozředíme ji smetanovým jogurtem.
- 7Z plátu sejmeme pergamen a korpus přeložíme na další pergamen. Plát potřeme náplní. Ponecháme okraj 2,5 cm. Pomocí papíru stočíme po delší straně do tvaru rolády. Zabalíme do papíru nebo přikryjeme fólií a dáme na 30 minut chladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.