Oranžová roláda

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasolíme na kostičky nakrájenou okurku, dáme na cedník a necháme ji 20 minut stát.
  • 2
    Plech vyložíme namaštěným pergamenem.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme polovinu česneku, jemně nakrájenou červenou papriku a dobře scezená rajčata. Podusíme 5 minut. Přidáme strouhanou mrkev a znova podusíme 2 minuty. Necháme prochladnout.
  • 4
    Vyšleháme žloutky, sůl a pepř do pěny. K žloutkům přidáme zeleninovou směs. Na závěr zamícháme dobře ušlehaný sníh z bílků.
  • 5
    Zeleninový piškot rozetřeme na plech a pečeme 10 minut v troubě na 200 °C dozlatova. Přikryjeme a necháme plát vychladnout.
  • 6
    Náplň: opláchneme okurku a dobře ji osušíme. V míse ji smícháme s kozím sýrem, taveným sýrem, jarními cibulkami, drceným česnekem, nasekanou petrželkou, tymiánem a černým pepřem. Je-li náplň příliš hustá, rozředíme ji smetanovým jogurtem.
  • 7
    Z plátu sejmeme pergamen a korpus přeložíme na další pergamen. Plát potřeme náplní. Ponecháme okraj 2,5 cm. Pomocí papíru stočíme po delší straně do tvaru rolády. Zabalíme do papíru nebo přikryjeme fólií a dáme na 30 minut chladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.