Orecchiette s ančovičkami a brokolicí
35 min.
Ingredience
- 300gramůBrokolice
- 40gramůLněné semínko
- 350gramůTěstoviny Orecchiette
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
9 g
Cukr
268 mg
Postup přípravy
- 1Růžičky brokolice rozlámeme na malé kousky, větší část stonků odkrojíme. Můžeme je oloupat a nakrájet na plátky. Růžičky a stonky brokolice vložíme na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou, poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nechápe okapat.
- 2Do pánve vložíme lněná semínka, za stálého míchání smažíme 2 minuty, až jsou semínka lehce opražená a zlatavá. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 4Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme červenou cibuli rozkrájenou na tenké plátky. Často mícháme a smažíme 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme utřený česnek a ančovičky s olejem. Často mícháme a smažíme 2 minuty, až se ančovičky rozpadnou a vytvoří jemnou pastu. Přidáme brokolici, opepříme a mícháme 2 minuty, až se brokolice prohřeje. Ochutnáme a dokořeníme.
- 5Na hotové těstoviny nasypeme brokolici a nastrouhaný sýr parmezán, promícháme. Posypeme lněnými semínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.