Orecchiette s brokolicí
40 min.
Ingredience
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 500gramůBrokolice
- 400gramůTěstoviny Orecchiette
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 60gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Ve dvou hrncích přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Brokolici nakrájíme na kousky a v jednom hrnci uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme a brokolici odložíme.
- 2Ve druhém hrnci uvaříme podle návodu na obalu těstoviny tak, aby byly měkké, ale pevné. Příprava trvá asi 10-12 minut.
- 3Ve velkém hrnci zahřejeme při střední teplotě olivový olej a za stálého míchání na něm 3 minuty pečeme prolisovaný česnek. Přidáme nadrobno nakrájené ančovičky (sardele) a za stálého míchání a roztírání je pečeme další 3 minuty.
- 4Jemně nastrouháme oba dva druhy sýra. Smícháme těstoviny, směs s ančovičkami, brokolicí a nastrouhané sýry a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se sýry neroztaví. Podle chuti dochutíme solí a pepřem. Podáváme ihned v nahřátých miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.