Orecchiette s fenyklem a špenátem
55 min.
Ingredience
- 30gramůŠpenát listový čerstvý
- 400gramůTěstoviny Orecchiette
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůŠafrán
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1stroužekČesnek
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
44 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme fenykl, kuchyňsky upravíme a nasekáme na kousky.
- 2Přivedeme vodu k varu se šafránem a solí a vaříme v ní fenykl asi 15 minut, scedíme, když je „al dente". Špenát kuchyňsky připravíme.
- 3Rozpálíme olej se smáčknutým neoloupaným česnekem a na něm osmažíme fenykl nakrájený na dílky. Přidáme předem natrhaný nebo jemně nakrájený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 1 minutu.
- 4Přilijeme mléko a necháme v něm rozpustit sýr.
- 5Orecchiette uvaříme, scedíme a přidáme k omáčce, v ní ponecháme, minutku povaříme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.