Orecchiette s fenyklem a špenátem

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
44 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme fenykl, kuchyňsky upravíme a nasekáme na kousky.
  • 2
    Přivedeme vodu k varu se šafránem a solí a vaříme v ní fenykl asi 15 minut, scedíme, když je „al dente". Špenát kuchyňsky připravíme.
  • 3
    Rozpálíme olej se smáčknutým neoloupaným česnekem a na něm osmažíme fenykl nakrájený na dílky. Přidáme předem natrhaný nebo jemně nakrájený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 1 minutu.
  • 4
    Přilijeme mléko a necháme v něm rozpustit sýr.
  • 5
    Orecchiette uvaříme, scedíme a přidáme k omáčce, v ní ponecháme, minutku povaříme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.