Orecchiette s hráškem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme bazalku, dobře otřepeme a drobně nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, česnek nasekáme, cibuli pokrájíme na proužky, slaninu nakrájíme kostky. Uvaříme těstoviny v nejméně 4 litrech osolené vody "na skus" dle návodu na obalu.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nejprve cibuli, poté slaninu s česnekem a opékáme spolu do křupava.
  • 3
    Dále přidáme do směsi 3 polévkové lžíce vody z těstovin, přisypeme hrášek a mascarpone, promícháme, provaříme asi 1 minutu. Opepříme, osolíme a přilijeme citrónovou šťávu.
  • 4
    Slijeme těstoviny, necháme lehce okapat, promícháme s hráškovou omáčkou, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.