Orecchiette s hráškem
35 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Orecchiette
- 0,5kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůSlanina vepřová
- 250gramůHrášek
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 50gramůBazalka
- 2lžíceOlej olivový
- 125gramůMascarpone
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme bazalku, dobře otřepeme a drobně nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, česnek nasekáme, cibuli pokrájíme na proužky, slaninu nakrájíme kostky. Uvaříme těstoviny v nejméně 4 litrech osolené vody "na skus" dle návodu na obalu.
- 2V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nejprve cibuli, poté slaninu s česnekem a opékáme spolu do křupava.
- 3Dále přidáme do směsi 3 polévkové lžíce vody z těstovin, přisypeme hrášek a mascarpone, promícháme, provaříme asi 1 minutu. Opepříme, osolíme a přilijeme citrónovou šťávu.
- 4Slijeme těstoviny, necháme lehce okapat, promícháme s hráškovou omáčkou, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.