Orecchiette s mušlemi
60 min.
Ingredience
- 150gramůHříbky čerstvé
- 300gramůTěstoviny Orecchiette
- 80gramůMušle srdcovky
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 3litryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto. Na vál prosijeme oba druhy mouky, osolíme, uprostřed uděláme důlek, postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.
- 2Mezitím očistíme houby, rychle je opláchneme ve studené vodě a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Nasekáme pálivou papričku a dáme stranou. Petrželku nasekáme.
- 3Za občasného potřesení pánve necháme mušle pod pokličkou otevřít. Vyjmeme je, vyloupáme ze skořápek a dáme do misky. Skořápky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme.
- 4Do pánve nalijeme olej, osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené hřiby, posypeme nasekaným kouskem pálivé papričky a za míchání smažíme. Přidáme mušličky, 4-5 lžic uschované tekutiny, sůl, pepř, víno a petrželku. Uvaříme orecchiette, promícháme s připravenou omáčkou, vyloupanými mušličkami a hřiby a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.