Orecchiette s ostrým krémem

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
343 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky
  • 3
    a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru
  • 4
    a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
  • 5
    Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu.
  • 6
    Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek.
  • 7
    Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.