Orecchiette s ostrým krémem
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 280gramůMouka polohrubá
- 10gramůSůl
- 150gramůŘepa žlutá
- 1kusChilli paprička
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůSýr Parmezán
- 100gramůSýr Feta
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
343 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme.
- 2V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky
- 3a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru
- 4a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
- 5Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu.
- 6Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek.
- 7Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.