Orecchiette s pancettou
20 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Orecchiette
- 4litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 175gramůPancetta
- 2kusyCuketa
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 175gramůHrášek mražený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
668 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 8 minut. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou pancettu dozlatova. Přidáme omyté, nadrobno nakrájené cukety, rozmělněné stroužky česneku, sušené chilli papričky a hrášek. Vše restujeme 2-3 minuty. Těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Promícháme, osolíme a opepříme. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a zakapané trochou olivového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.