Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vodou, přidáme tymián, rozmarýn a bobkový list a na mírném plameni vaříme doměkka.
  • 2
    Uvařené fazole scedíme, zalijeme je 5 lžícemi oleje a octa a necháme marinovat. Okořeníme solí, cukrem a pepřem a ochutíme nasekanými vlašskými ořechy. Steaky z rošťence osolíme a opepříme a na grilovací pánvi po obou stranách opékáme podle chuti 6-8 minut. Vyjmeme je z pánve, zavineme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Vlažný fazolový salát smícháme s očištěnými omytými a dobře okapanými listy rokety a rozdělíme na talíře. Maso vyjmeme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme tenké plátky a rozložíme je na připravené talíře. Pokapeme šťávou z masa. Podle chuti ještě posypeme hrubě drceným pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.