Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem
65 min.
Ingredience
- 150gramůFazole bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 20gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 4lžíceOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůRoketa
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vodou, přidáme tymián, rozmarýn a bobkový list a na mírném plameni vaříme doměkka.
- 2Uvařené fazole scedíme, zalijeme je 5 lžícemi oleje a octa a necháme marinovat. Okořeníme solí, cukrem a pepřem a ochutíme nasekanými vlašskými ořechy. Steaky z rošťence osolíme a opepříme a na grilovací pánvi po obou stranách opékáme podle chuti 6-8 minut. Vyjmeme je z pánve, zavineme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Vlažný fazolový salát smícháme s očištěnými omytými a dobře okapanými listy rokety a rozdělíme na talíře. Maso vyjmeme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme tenké plátky a rozložíme je na připravené talíře. Pokapeme šťávou z masa. Podle chuti ještě posypeme hrubě drceným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.