Orientální jehněčí špíz

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme šlach a tuku a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na marinádu oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek. Obě přísady smícháme s olivovým olejem, tymiánem, mletou paprikou, rozemletou chilli papričkou, římským kmínem a bylinkami. Promícháme s masem, přikryjeme a necháme odležet nejméně 4 hodiny.
  • 2
    Maso vyjmeme, necháme okapat a marinádu odložíme stranou. Papriky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozčtvrtíme.
  • 3
    Maso napíchneme na špízy střídavě s kousky papriky a cibulí. Osolíme a opepříme. Špízy grilujeme 5-7 minut a přitom je potíráme marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.