Orientální jehněčí špíz
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramJehněčí kýta
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 75mililitrůOlej olivový
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1kusChilli paprička
- 10gramůKmín římský
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůMáta
- 60gramůPaprika zelená
- 60gramůPaprika červená
- 5gramůSůl
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme šlach a tuku a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na marinádu oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek. Obě přísady smícháme s olivovým olejem, tymiánem, mletou paprikou, rozemletou chilli papričkou, římským kmínem a bylinkami. Promícháme s masem, přikryjeme a necháme odležet nejméně 4 hodiny.
- 2Maso vyjmeme, necháme okapat a marinádu odložíme stranou. Papriky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozčtvrtíme.
- 3Maso napíchneme na špízy střídavě s kousky papriky a cibulí. Osolíme a opepříme. Špízy grilujeme 5-7 minut a přitom je potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.