Orientální masové kuličky
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí maso mleté
- 300mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusBujón drůbeží bez tuku
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
107 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mletého telecího masa vytvarujeme menší kuličky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem je zprudka asi 7 minut opékáme ze všech stran. Opečené kuličky vyjmeme z pánve.
- 2Do stejné pánve vlijeme vodu a rozmícháme ji s výpekem z masa. Přidáme sójovou omáčku, balsamico, netučný bujón, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, najemno nasekané šalotky, sůl a pepř. Vše rozmícháme, přidáme masové kuličky a zalijeme vodou - kuličky nesmí v omáčce plavat. Povaříme zvolna asi 10 minut.
- 3Nakonec vmícháme maizenu rozpuštěnou v troše vody a povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.