Oříškové lasagne s cuketou

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lasagne položíme na plech na pečení a zalijeme vařící vodou tak, aby nevykukovaly na hladině. Necháme je 10 minut ponořené a posléze je vyndáme a osušíme.
  • 2
    Na pánvi opékáme (bez tuku) piniová semínka 2 minuty.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájenou cuketu společně s trochou vody a opékáme, dokud není cuketa měkká. Cuketu odstavíme z ohně a smícháme s opečenými piniovými semínky a ricottou. Přidáme špetku muškátového oříšku a řádně zamícháme.
  • 4
    Lilek nakrájíme na silnější plátky a 4 minuty smažíme na rozehřátém olivovém oleji, občas zamícháme. Do směsi přilijeme sójovou omáčku shoyu (můžeme i klasickou) a přikryjeme pokličkou, dokud lilek nezměkne, občas zamícháme. Vzniklou směs s lilkem rozmixujeme na kaši.
  • 5
    Dno čtvercové zapékací mísy pomažeme máslem a položíme 4 plátky lasagní, které zalijeme polovinou směsi s cuketou. Na směs následně položíme další 4 plátky a zalijeme polovinou směsi s lilkem a zbývající směsí s cuketou. Tuto vrstvu pokryjeme zbývajícími plátky lasagní a polijeme zbytkem směsi s lilkem.
  • 6
    Celou mísu posypeme nastrouhaným čedarem. Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékáme 40 minut, dokud se sýr neroztaví a nezabarví do zlatova. Odzdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.