Orzo se špenátem a bylinkami
40 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 60gramůSýr Feta
- 150gramůRoketa
- 1kusCitrony
- 1kusČekanka
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
673 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vaříme je podle návodu na obalu, většinou tak 8-10 minut. Těstoviny musí být měkké, ale pevné.
- 2Do mísy se studenou vodou vložíme 12 kostek ledu. Ze špenátu odstraníme tuhé stonky a listy důkladně opláchneme. Nahrubo nakrájíme roketu, koriandr, petrželku a zelené části cibulek.
- 3V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme připravené bylinky a zeleninu a vaříme 15 vteřin. Poté slijeme a prudce ochladíme ve vodě s ledem, aby bylinky se zeleninou neztratily zelenou barvu. Poté, co vše vychladne, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vše rozmixujeme v mixéru.
- 4Přidáme panenský olivový olej a olivový olej a opět důkladně mixujeme, dokud se vše nepromíchá. Směs vmícháme do uvařených těstovin a podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, na které navršíme těstoviny. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem feta a ozdobit stroužky citronu. Lze podávat horké nebo vychladlé na pokojovou teplotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.