Ossobuco na zelenině
120 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1200gramůTelecí nožičky
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 420mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.
- 2Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.
- 3Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.