Ostrá a kyselá vegetariánská polévka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čínské houby vložíme do misky a přelijeme horkou vodou, necháme 25 minut bobtnat. Poté houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, odstraníme tuhé části a nakrájíme na tenké proužky. Vodu z hub uschováme.
  • 2
    Pokrájíme bambusové výhonky a tofu. Ve velké pánvi uvedeme do varu vývar, přidáme tofu, houby, hrášek a bambusové výhonky. Povaříme 2 minuty.
  • 3
    Smícháme ocet a škrobovou moučku s 2 lžícemi uschované tekutiny z hub a sójovou omáčku. Přilijeme směs do polévky a přilijeme zbývající houbovou tekutinu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a povaříme 2 minuty.
  • 4
    Podáváme v ohřátých miskách s pár kapkami sezamového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.