Ostrá a kyselá vegetariánská polévka
40 min.
Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyShiitake houby
- 125gramůSýr sójový - Tofu
- 60gramůBambusové výhonky konzervované
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 60gramůHrášek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čínské houby vložíme do misky a přelijeme horkou vodou, necháme 25 minut bobtnat. Poté houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, odstraníme tuhé části a nakrájíme na tenké proužky. Vodu z hub uschováme.
- 2Pokrájíme bambusové výhonky a tofu. Ve velké pánvi uvedeme do varu vývar, přidáme tofu, houby, hrášek a bambusové výhonky. Povaříme 2 minuty.
- 3Smícháme ocet a škrobovou moučku s 2 lžícemi uschované tekutiny z hub a sójovou omáčku. Přilijeme směs do polévky a přilijeme zbývající houbovou tekutinu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a povaříme 2 minuty.
- 4Podáváme v ohřátých miskách s pár kapkami sezamového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.