Ostrá omáčka k rýži
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 3stroužkyČesnek
- 200mililitrůKečup
- 130mililitrůVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 150gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
941 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme a nakrájíme. V rendlíku na rozpáleném oleji za stálého míchání 2 minuty osmažíme cibuli s česnekem a paprikou. Poté přimícháme kečup, rajčatový protlak, vodu, worcester, tabasko, chilli koření, oregano, tymián, sůl, strouhanou pomerančovou kůru a cukr. Směs dobře promícháme a na mírném plameni pomalu vaříme zhruba 20 minut. Omáčku lze podávat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.