Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a rozpůlíme. Očistíme, omyjeme a osušíme cukety, lilek a žampiony. Z cuket, lilku a kukuřice nakrájíme osm stejně velkých kousků, zbytky cuket a lilku nakrájíme nadrobno. Očistíme jednu červenou a žlutou papriku, omyjeme a rozkrájíme na 4 díly. Zeleninu napícháme na čtyři dlouhé špízy. Trochu oleje smícháme se solí a pepřem, směsí potřeme zeleninu, grilujeme do křupava. Zbývající papriky rozčtvrtíme, očistíme, oloupeme, nakrájíme
  • 2
    na jemné proužky. Zbylou zeleninu, papriky, česnek a chilli papričku dusíme 2 minuty na oleji. Přidáme rajský protlak a kečup, vše svaříme na lehkou krémovou omáčku. Rozmixujeme ji nahrubo a dochutíme solí, pepřem a zeleným koriandrem.
  • 3
    Omáčku podáváme k zeleninovým špízům teplou nebo studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.