Ostré dušené roštěnky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicOlej olivový
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaChilli koření mleté
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyKapie
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
654 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme chilli kořením, po obou stranách lehce potřeme olejem a necháme alespoň 30 minut v chladnu oležet. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 3V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Za stálého míchání k ní přidáme kousky kapie, mletou papriku, rajčatový protlak, česnek a hořčici. Vše pod pokličkou dusíme, dokud papriky nezměknou. V případě potřeby můžeme mírně podlít masoxovým vývarem.
- 4V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a uleželé roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dusíme doměkka. V případě potřeby je podléváme vývarem z Masoxu. Měkké roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou a ještě chvíli dusíme.
- 5Hotové roštěnky dáme na servírovací talíře a každou pokryjeme zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.