Ostré penne po řecku
20 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 200gramůSýr Feta
- 100gramůOlivy černé
- 150gramůRajčata Cherry
- 1kusFeferony
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůOregano čerstvé
- 5gramůSůl
- 10gramůBazalka
- Na těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
193 mg
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na dílky a marinujeme je v několika lžících oleje
- 2s trochou soli, rozdrobenou feferonkou a špetkou oregana.
- 3Fetu nakrájíme na slabé plátky, přidáme olivy a natrhané lístky
- 4bazalky.
- 5Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je
- 6a promícháme se všemi přísadami.
- 7Penne můžete podávat i studené jako letní těstovinový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.