Ostružinový dort se šlehačkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s vodou do pěny, pak přimícháme 2/3 cukru a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který poté opatrně zamícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, nasekané piniové oříšky a kypřící prášek do pečiva.
  • 3
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těstem naplníme dortovou formu a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut. Formu vyjmeme z trouby, korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus podélně rozřízneme.
  • 4
    Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovatčem šlehačky dotuha. Ostružiny omyjeme a za pomoci mixéru rozmxijeme společně s moučkovým cukrem na pyré. Ostružinové pyré promícháme s ušlehanou šlehačkou.
  • 5
    Takto připravenou šlehačkou potřeme spodní dortovou placku, na ni položíme druhou dortovou placku a tu také po celém povrchu i po stranách potřeme.
  • 6
    Zbytek šlehačky naplníme do zdobícího sáčku a povrch dortu zdobíme kopečky šlehačky, celými ostružinami a piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.