Osvěžující avokádová polévka s okurkou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou salátovou okurku rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme a 2/3 nastrouháme v mixéru. 1/3 okurky pokrájíme na kostičky a odložíme do misky. Omyté a osušené avokádo podélně nařízneme ze všech stran až na pecku. Krouživým pohybem proti sobě poloviny avokáda rozdělíme. Do pecky opatrně zasekneme ostrý nůž a krouživým pohybem pecku vyjmeme. Poté avokádo oloupeme, polovinu pokrájíme a přidáme k okurce do mixéru. Druhou polovinu nákrájíme na kostičky a odložíme do misky k okurce a pokapeme ho 0,5 lžičkou citronové šťávy. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Petrželovou omytou nať drobně pokrájíme a s chilli ji vložíme do mixéru. Ještě přidáme 2 lžíce bílého smetanového jogurtu, lžíci olivového oleje, 1 stroužek česneku, 0,5 lžičky worcesteru, sůl a pomletý pepř. Vše rozmixujeme na hladkou krémovou polévku, kterou dáme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Mezitím omyjeme zralé větší rajče, které pokrájíme na kostičky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky. Červenou malou cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Cibuli a rajče s bazalkou přidáme do misky k okurce. Směs osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zlehka promícháme.
  • 3
    Vychlazenou polévku nalijeme do menších misek, porce ozdobíme pokrájenou směsí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.