Osvěžující avokádová polévka s okurkou
20 min.
Ingredience
- Na ozdobení polévky
- 1kusRajčata
- 1lžíceBazalka
- 1kusCibule červená
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- Polévka
- 1kusChilli paprička
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceJogurt bílý smetanový
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 0,67kusOkurka salátová
- 0,5kusAvokádo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou salátovou okurku rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme a 2/3 nastrouháme v mixéru. 1/3 okurky pokrájíme na kostičky a odložíme do misky. Omyté a osušené avokádo podélně nařízneme ze všech stran až na pecku. Krouživým pohybem proti sobě poloviny avokáda rozdělíme. Do pecky opatrně zasekneme ostrý nůž a krouživým pohybem pecku vyjmeme. Poté avokádo oloupeme, polovinu pokrájíme a přidáme k okurce do mixéru. Druhou polovinu nákrájíme na kostičky a odložíme do misky k okurce a pokapeme ho 0,5 lžičkou citronové šťávy. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Petrželovou omytou nať drobně pokrájíme a s chilli ji vložíme do mixéru. Ještě přidáme 2 lžíce bílého smetanového jogurtu, lžíci olivového oleje, 1 stroužek česneku, 0,5 lžičky worcesteru, sůl a pomletý pepř. Vše rozmixujeme na hladkou krémovou polévku, kterou dáme na 30 minut do chladničky.
- 2Mezitím omyjeme zralé větší rajče, které pokrájíme na kostičky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky. Červenou malou cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Cibuli a rajče s bazalkou přidáme do misky k okurce. Směs osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zlehka promícháme.
- 3Vychlazenou polévku nalijeme do menších misek, porce ozdobíme pokrájenou směsí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.