Ovocné želé s vínem
30 min.
Ingredience
- 70gramůOstružiny
- 20gramůŽelatina
- 8kusůHřebíček
- 1špetkaSkořice celá
- 1kusSacharin
- 2kusyNektarinka
- 70gramůRybíz červený
- 70gramůHroznové víno
- 700mililitrůVíno muškátové
- 0,25hrstMáta
- 100mililitrůVíno tokajské
- 0,5kusVanilkový lusk
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1164 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
254 g
Vláknina
4 g
Cukr
222 g
Postup přípravy
- 1Ve 100 ml studené vody necháme nabobtnat želatinu. Citron řádně omyjeme, kůru seřízneme, šťávu vymačkáme a přecedíme.
- 2Muškátové víno s vanilkovým luskem, skořicí, hřebíčky a citronovou kůrou svaříme. Poté přikryté necháme 10 minut odstát. Želatinu rozpustíme v 5 lžících teplého vína, vlijeme zpět ke svařenému vínu, vmícháme tokajské víno a necháme mírně vychladnout.
- 3Mezitím omyjeme a osušíme ovoce. Vypeckované nektarinky nakrájíme na dílky, zakapeme citronovou šťávou.
- 4Na dno 4 kompotových misek nalijeme sběračku teplého želé, položíme vrstvu ovoce a vrstvy střídáme. Takto naplněné misky uložíme do chladničky a před servírováním ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.