Ovocné želé s vínem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1164 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
254 g
Vláknina
4 g
Cukr
222 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 100 ml studené vody necháme nabobtnat želatinu. Citron řádně omyjeme, kůru seřízneme, šťávu vymačkáme a přecedíme.
  • 2
    Muškátové víno s vanilkovým luskem, skořicí, hřebíčky a citronovou kůrou svaříme. Poté přikryté necháme 10 minut odstát. Želatinu rozpustíme v 5 lžících teplého vína, vlijeme zpět ke svařenému vínu, vmícháme tokajské víno a necháme mírně vychladnout.
  • 3
    Mezitím omyjeme a osušíme ovoce. Vypeckované nektarinky nakrájíme na dílky, zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Na dno 4 kompotových misek nalijeme sběračku teplého želé, položíme vrstvu ovoce a vrstvy střídáme. Takto naplněné misky uložíme do chladničky a před servírováním ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.