Paccheri s krevetami
110 min.
Ingredience
- Na těstoviny
- 60gramůCibule
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůTěstoviny Mezzi Paccheri
- 250gramůLilek
- 150gramůRajčata Cherry
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 150gramůCeler řapíkatý
- 1kusFeferony
- 30gramůŠalotka
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krevety podélně nařízneme tak, aby vnitřní maso zůstalo v celku; vyjmeme ho, hlavičky s krunýři dáme stranou. Na malém množství oleje osmahneme dorůžova celer, mrkev a cibuli nakrájené nadrobno; přidáme hlavičky s krunýři a podlijeme vínem. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené, a necháme mírně vařit hodinu a půl.
- 2Jakmile se odpaří voda z vývaru, propasírujeme ho přes lis na zeleninu, abychom vymačkali hlavičky, a případně ještě osolíme a opepříme. Lilek nakrájíme na plátky, přitom odstraníme semínka, a pak na kostičky; osmažíme ho na rostlinném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Šalotku nakrájíme nadrobno a lehce ji podusíme s olejem a feferonkou; přidáme rajčata nakrájená na kousky a na prudkém ohni osmahneme. Po chvíli přidáme maso z ocásků a osmahnuté kostičky lilku.
- 3Posypeme petrželkou a podlijeme vývarem ze scampi. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přidáme paccheri uvařené „al dente". Na pánvi dokončíme var, a je-li to nutné, přilijeme ještě vývar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.