Paccheri s krevetami

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety podélně nařízneme tak, aby vnitřní maso zůstalo v celku; vyjmeme ho, hlavičky s krunýři dáme stranou. Na malém množství oleje osmahneme dorůžova celer, mrkev a cibuli nakrájené nadrobno; přidáme hlavičky s krunýři a podlijeme vínem. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené, a necháme mírně vařit hodinu a půl.
  • 2
    Jakmile se odpaří voda z vývaru, propasírujeme ho přes lis na zeleninu, abychom vymačkali hlavičky, a případně ještě osolíme a opepříme. Lilek nakrájíme na plátky, přitom odstraníme semínka, a pak na kostičky; osmažíme ho na rostlinném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Šalotku nakrájíme nadrobno a lehce ji podusíme s olejem a feferonkou; přidáme rajčata nakrájená na kousky a na prudkém ohni osmahneme. Po chvíli přidáme maso z ocásků a osmahnuté kostičky lilku.
  • 3
    Posypeme petrželkou a podlijeme vývarem ze scampi. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přidáme paccheri uvařené „al dente". Na pánvi dokončíme var, a je-li to nutné, přilijeme ještě vývar.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.