Paella s cizrnou
30 min.
Ingredience
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 3stroužkyČesnek
- 1kusLilek
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůCizrna
- 200gramůRajčata
- 300gramůRýže Basmati
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celer, cibuli, papriku nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem tři minuty smažíme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata, rýži, na plátky pokrájený lilek a vše zalijeme vínem a vývarem.
- 2Po pěti minutách vaření do pánve přidáme cizrnu a vaříme alespoň deset minut, dokud není rýže a zbylá zelenina měkká. Dochutíme ještě solí, pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.