Paella s masem a krevetami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později.
  • 2
    Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí.
  • 3
    Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme.
  • 4
    V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme.
  • 5
    Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
  • 6
    Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.