Paella s masem a krevetami
75 min.
Ingredience
- 1,3litryVývar zeleninový
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 3gramyŠafrán
- 60mililitrůVoda pitná
- 200gramůKuřecí prsa
- 200gramůVepřová kýta
- 100gramůSůl
- 8gramůPepř cayenský
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPaprika zelená
- 350gramůRýže Arborio
- 1kusCibule
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 100gramůPetržel - nať
- 20gramůEstragon
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později.
- 2Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí.
- 3Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme.
- 4V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme.
- 5Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
- 6Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.