Paella s mušlemi
75 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůMušle slávky
- 6lžicOlej olivový
- 300gramůHrášek
- 400gramůRýže jasmínová
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaŠafrán
- 1kusCitrony
- 4kusyKrevety tygří - loupané
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,33litrVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Papriky opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Rajčata slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky.
- 2Mušle omyjeme a použijeme pouze uzavřené. Krevety také opláchneme. Vývar přivedeme k varu a na silném ohni v něm povaříme cca 2-3 min mušle. Ty, které se neotevřou, odstraníme a vývar udržujeme horký.
- 3Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cca 15 min na silném ohni maso. Vyjmeme a do hrnce vložíme krevety. Krátce cca 1-2 min opečeme a také vyjmeme.
- 4V oleji pak orestujeme cibuli, česnek a papriku, vmícháme rajčata, hrášek a rýži. Vše ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v horkém vývaru. Vývar poté vlijeme do hrnce a bez pokličky povaříme 15-18 min, až bude rýže na skus uvařená.
- 5Mezitím rozpálíme troubu na 180°C. Na rýži rozložíme kousky kuřete, zakryjeme alobalem a pečeme cca 15 min. Poté na rýži naskládáme mušle a krevety, znovu zakryjeme a dopečeme dalších 15 min.
- 6Paellu rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou, doplníme plátky citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.