Paella se slaninou a mořskými plody
35 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůRajčata Cherry
- 300gramůRýže Basmati
- 1lžičkaŠafrán
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůMořské plody mix
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do pánve nalijeme olej a lehce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou slaninu. Po pěti minutách přidáme rozpůlená rajčátka, pepř, sůl a smažíme další tři minuty.
- 2Do pánve přidáme rýži a pořádně ji zamícháme do zeleninové směsi. Přidáme šafrán a vše zalijeme vývarem. Počkáme, až se směs přivede k varu a pět minut vaříme těsně pod bodem varu.
- 3Do směsi ještě přidáme dary moře a vaříme dalších deset minut, dokud nejsou všechny měkké a vývar není téměř vyvařen. Ihned pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.