Paella se slaninou a mořskými plody

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve nalijeme olej a lehce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou slaninu. Po pěti minutách přidáme rozpůlená rajčátka, pepř, sůl a smažíme další tři minuty.
  • 2
    Do pánve přidáme rýži a pořádně ji zamícháme do zeleninové směsi. Přidáme šafrán a vše zalijeme vývarem. Počkáme, až se směs přivede k varu a pět minut vaříme těsně pod bodem varu.
  • 3
    Do směsi ještě přidáme dary moře a vaříme dalších deset minut, dokud nejsou všechny měkké a vývar není téměř vyvařen. Ihned pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.