Paella - španělské rizoto
65 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusGrapefruity
- 1kusPomeranč červený
- 400gramůMořské plody mix
- 750gramůRýže loupaná
- 1špetkaŠafrán
- 1,5litryVývar zeleninový
- 150mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 1,5lžičkySůl mořská
- 4kusyChilli paprička
- 500gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
24 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Dobře omytou rýži necháme v sítu okapat. Omytá zralá rajčata ponoříme do horké vody na 30sekund, pak je zhladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené chilli papričky a papriky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme je na nudličky. Omyté kuřecí maso bez kůže osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Ještě si očistíme cibule s česnekem, oboje pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté mořské plody - kalamáry pokrájíme na kroužky.
- 2Omytý grapefruid a červený pomeranč oloupeme a plátky si odložíme na ozdobu.
- 3Ve velké hluboké (litinové) pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme cibuli s česnekem, po 1-2 minutách přidáme chilli papričky a pokrájenou papriku a rajčata. Za stálého míchání přidáme kousky kuřete, kalamáry a vše zprudka restujeme 3-4 minuty. Pak přidáme rýži, krátce ji orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem a vínem. Vše vaříme zprudka 10 minut, pak zamícháme špetku šafránu. Teplotu snížíme na minimum, paellu ochutíme solí, pepřem, pánev zakryjeme poklicí a směs dusíme 15-20 minut, dokud není rýže měkká a v pánvi není žádná tekutina.
- 4Paellu servírujeme v té samé pánvi nebo na velké míse, dokola ji ozdobíme plátky grepu a pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.