Paella - španělské rizoto

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
24 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytou rýži necháme v sítu okapat. Omytá zralá rajčata ponoříme do horké vody na 30sekund, pak je zhladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené chilli papričky a papriky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme je na nudličky. Omyté kuřecí maso bez kůže osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Ještě si očistíme cibule s česnekem, oboje pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté mořské plody - kalamáry pokrájíme na kroužky.
  • 2
    Omytý grapefruid a červený pomeranč oloupeme a plátky si odložíme na ozdobu.
  • 3
    Ve velké hluboké (litinové) pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme cibuli s česnekem, po 1-2 minutách přidáme chilli papričky a pokrájenou papriku a rajčata. Za stálého míchání přidáme kousky kuřete, kalamáry a vše zprudka restujeme 3-4 minuty. Pak přidáme rýži, krátce ji orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem a vínem. Vše vaříme zprudka 10 minut, pak zamícháme špetku šafránu. Teplotu snížíme na minimum, paellu ochutíme solí, pepřem, pánev zakryjeme poklicí a směs dusíme 15-20 minut, dokud není rýže měkká a v pánvi není žádná tekutina.
  • 4
    Paellu servírujeme v té samé pánvi nebo na velké míse, dokola ji ozdobíme plátky grepu a pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.