Páj s brokolicí
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 200gramůVepřové maso libové
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 180gramůBrokolice
- 100gramůSýr Čedar
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 250gramůListové těsto
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
55 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a restujeme 5 minut.
- 2Cibuli pokrájíme nadrobno a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Maso s cibulí poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem s mlékem. Jakmile se směs začne vařit, přidáme růžičky brokolice, strouhaný sýr, posekané ořechy a na čtvrtky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
- 3Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Z listového těsta vyválíme placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku jako "pokličku", propíchneme 2x vidličkou, aby mohla unikat pára, potřeme vodou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
- 4Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.