Páj s cibulí a sýrem

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme do zlatova. Odstavíme, již mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný sýr a petrželku.
  • 2
    Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na větší plát, ze kterého vykrojíme 8 stejných placek. Čtyři placky vložíme do vymaštěných forem na koláče, naplníme směsí z pánve, zakryjeme zbylými plackami, uprostřed propíchneme, okraje přimáčkneme, formy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C zhruba 20 minut.
  • 3
    Páje upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.