Páj s cibulí a sýrem
40 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 80gramůPetržel - nať
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVoda pitná
- 30gramůTuk
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme do zlatova. Odstavíme, již mimo oheň osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný sýr a petrželku.
- 2Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na větší plát, ze kterého vykrojíme 8 stejných placek. Čtyři placky vložíme do vymaštěných forem na koláče, naplníme směsí z pánve, zakryjeme zbylými plackami, uprostřed propíchneme, okraje přimáčkneme, formy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C zhruba 20 minut.
- 3Páje upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.