Páj s masem a mrkví

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.
  • 3
    Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.
  • 4
    Podáváme jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.