Páj s masem a mrkví
120 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůHovězí maso mleté
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 700gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMléko polotučné
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 3lžícePetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.
- 3Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.
- 4Podáváme jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.