Palačinkové řízky
40 min.
Ingredience
- Na obalování
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůStrouhanka
- 60decilitrůOlej slunečnicový
- 150gramůOmáčka tatarská
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Náplň
- 150gramůŠunkový salám
- 70decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3mililitryCitronová šťáva
- Palačinkové těsto
- 2decilitryMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
13299 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
1432 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme palačinkové těsto: Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné misky. Přilijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec těsto dochutíme solí. Vše důkladně promícháme, aby těsto zůstalo bez hrudek.
- 2V pánvičce rozpálíme olej. Naběračkou přeneseme těsto na dno pánvičky, kterou nahneme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Těsto osmažíme z jedné strany, otočíme a dosmažíme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebování těsta.
- 3Příprava náplně: Šunkový salám drobně nakrájíme, přilijeme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a promícháme. Připravené palačinky naplníme náplní, přeložíme do vějíře.
- 4Obalování: Do vhodné nádoby rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. Na jeden mělký talíř nasypeme mouku, na druhý strouhanku. Naplněné palačinky obalíme nejdříve v mouce, potom ve vejcí a nakonec ve strouhance.
- 5Naplněné a obalené řízky smažíme v pánvi na rozpáleném olej, po obou stranách. Osmažené palačinkové řízky pokládáme na jednotlivé talíře, polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.