Palačinkové řízky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
13299 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
1432 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme palačinkové těsto: Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné misky. Přilijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec těsto dochutíme solí. Vše důkladně promícháme, aby těsto zůstalo bez hrudek.
  • 2
    V pánvičce rozpálíme olej. Naběračkou přeneseme těsto na dno pánvičky, kterou nahneme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Těsto osmažíme z jedné strany, otočíme a dosmažíme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebování těsta.
  • 3
    Příprava náplně: Šunkový salám drobně nakrájíme, přilijeme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a promícháme. Připravené palačinky naplníme náplní, přeložíme do vějíře.
  • 4
    Obalování: Do vhodné nádoby rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. Na jeden mělký talíř nasypeme mouku, na druhý strouhanku. Naplněné palačinky obalíme nejdříve v mouce, potom ve vejcí a nakonec ve strouhance.
  • 5
    Naplněné a obalené řízky smažíme v pánvi na rozpáleném olej, po obou stranách. Osmažené palačinkové řízky pokládáme na jednotlivé talíře, polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.