Palačinky s dýňovo-rajčatovým čatní
30 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 300gramůRajčata
- 20gramůHořčice v prášku
- 5gramůSůl
- 15gramůPepř černý mletý
- 15gramůSkořice celá
- 250mililitrůOcet kvasný lihový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 400gramůDýně
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na čatní nadrobno nakrájíme dýňovou dužninu. Rajčata omyjeme a rovněž nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme.
- 2Dýňovou dužninu a rajčata vložíme do hrnce. Přidáme hořčici v prášku, sůl, pepř a celou skořici. Přilijeme ocet. Zvolna přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut, až hmota zhoustne. Občas promícháme. Skořici nakonec vyjmeme.
- 3Na palačinky dohladka rozmícháme mléko a mouku. Osolíme a necháme 20 minut odpočinout. Přimícháme vejce. V pánvi vždy rozehřejeme trochu másla a oleje. Postupně upečeme palačinky. Potřeme je čatní a zavineme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.