Pálivá tykev
85 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyFeferony
- 2kilogramyTykev
- 70mililitrůOmáčka sójová
- 2kostkyBujón hovězí
- 2lžičkySůl
- 3lžičkyDeko
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžíceKari koření
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tykev rozkrojíme a tvrdou dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s feferonkou zbavenou jádřinců nakrájíme na tenké proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou zpěníme. Potom vložíme česnek, feferonky a nakrájenou tykev. Ještě přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, bujon a kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme a pod poklicí, za občasného promíchání směs dusíme 35-40 minut. Před dokončením dušení směs ochutnáme, podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř, přisypeme Deko a povaříme ještě přibližně 8 minut.
- 3Připravené sklenice naplníme hotovou směsi, zavíčkujeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je při teplotě 80°C sterilizujeme 15 minut.
- 4Skleničky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.