Pálivá tykev

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev rozkrojíme a tvrdou dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s feferonkou zbavenou jádřinců nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou zpěníme. Potom vložíme česnek, feferonky a nakrájenou tykev. Ještě přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, bujon a kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme a pod poklicí, za občasného promíchání směs dusíme 35-40 minut. Před dokončením dušení směs ochutnáme, podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř, přisypeme Deko a povaříme ještě přibližně 8 minut.
  • 3
    Připravené sklenice naplníme hotovou směsi, zavíčkujeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je při teplotě 80°C sterilizujeme 15 minut.
  • 4
    Skleničky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.