Pálivé horké chobotničky
45 min.
Ingredience
- 1kusČesnek
- 600gramůChobotnice
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 10gramůPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
988 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky očistíme, vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku.
- 2Na sporák postavíme nepřilnavou pánev s olejem, přidáme lehce rozmačkaný česnek a červenou pálivou papričku a chvíli při střední teplotě smažíme. Česnek i papričku vyhodíme, přidáme chobotničky a smažíme 5 minut. Zalijeme bílým vínem, zvyšíme teplotu a necháme víno vyvařit. Vmícháme sůl a čersvě namletý pepř.
- 3Sundáme pánev ze sporáku a chobotničky přendáme na nahřátou servírovací mísu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké nebo vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.