Pálivé horké chobotničky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
988 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotničky očistíme, vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku.
  • 2
    Na sporák postavíme nepřilnavou pánev s olejem, přidáme lehce rozmačkaný česnek a červenou pálivou papričku a chvíli při střední teplotě smažíme. Česnek i papričku vyhodíme, přidáme chobotničky a smažíme 5 minut. Zalijeme bílým vínem, zvyšíme teplotu a necháme víno vyvařit. Vmícháme sůl a čersvě namletý pepř.
  • 3
    Sundáme pánev ze sporáku a chobotničky přendáme na nahřátou servírovací mísu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké nebo vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.