Pálivé hovězí kuličky
62 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 2plátkyChléb konzumní
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůCukr krupice
- 5kusůRajčata
- 80mililitrůOcet kvasný lihový
- 10gramůPaprika mletá pálivá
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso očistíme, zbavíme blan, opláchneme a v mlýnku nameleme na střední hrubost. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř a vypracujeme v konzistentní hmotu.
- 2Chléb namočíme do vody, rozmačkáme, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme worcesterovou omáčku, rajský protlak a dobře promícháme. Z rajčat, cibule, cukru, octa, česneku a mleté pálivé papriky připravíme čatní. V menším hrnci necháme čatní dobře provařit, zlehka rozmixujeme a smícháme se směsí chleba a koření. Takto vytvořenou směs zamícháme do mletého masa. Vypracujeme hmotu, ze které potom vytvoříme středně veliké kuličky, kuličky pokládáme na vymazaný plech.
- 3Rozehřejeme troubu na 180 °C a kuličky pečeme cca 20-22 minut. Po upečení necháme kuličky okapat, ozdobíme kostičkami sýra a kousky nakrájené červené papriky na párátku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.