Pálivé kuře s broskvemi
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet jablečný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 350gramůKuřecí prsa
- 400gramůBroskve
- 1lžíceMáta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nejprve nakrájíme na několik tenkých proužků. Do mělké mísy nalijeme jablečný ocet, nasypeme nastrouhaný zázvor a vložíme maso. Vše dobře promícháme, přiklopíme a necháme min. 2hodiny marinovat.
- 2Mezitím vložíme broskve asi na 2minuty do vroucí vody, poté je oloupeme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
- 3Kuře vyjmeme, marinádu zcedíme a odložíme ji stranou. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova. Vyjmeme, rozdělíme na talíře a udržujeme teplé.
- 4Do pánve do výpeku vlijeme víno a marinádu, osolíme a opepříme. Jakmile se směs prohřeje, přidáme broskve. Poté již nemícháme, necháme pouze broskve zahřát. Nakonec posypeme nasekanou mátou, počkáme až lístky zvadnou a odstavíme.
- 5Broskve naskládáme na maso, přelijeme vinnou omáčkou, dozdobíme větvičkami čerstvé máty a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.