Pálivé kuřecí řízky s broskvemi

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
  • 2
    Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
  • 3
    Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.
  • 4
    Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.
  • 5
    Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.
  • 6
    Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.