Pálivé kuřecí řízky s broskvemi
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceOcet jablečný
- 350gramůKuřecí prsa
- 450gramůBroskve
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
- 2Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
- 3Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.
- 4Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.
- 5Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.
- 6Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.