Pálivé vindaloo
100 min.
Ingredience
- 5gramůKmín římský
- 15gramůSkořice mletá
- 5gramůKoriandr mletý
- 5gramůPepř cayenský
- 1decilitrOcet vinný
- 10gramůCukr třtinový
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibule
- 700gramůKuřecí prsa
- 2kusyChilli paprička
- 400gramůBrambory
- 800gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 8stroužkůČesnek
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
56 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kmín, skořici, cayenský pepř, koriandr, ocet, vodu a cukr smícháme v misce.
- 2Na hluboké pánvi orestujeme na arašídovém oleji cibulku nadrobno a pokrájený česnek, asi po 3 minutách přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, restujeme dalších 5 minut. Přihodíme chilli papričky, rozmixovaná rajčata a protlak, brambory na kostičky, promícháme a povaříme 5 minut. Nakonec vmícháme směs koření z misky, osolíme, opepříme, zakryté vaříme na mírném ohni asi 45-50 minut.
- 3Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.