Pampeliškový salát s vejci a žampiony
40 min.
Ingredience
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12lžicOlej rostlinný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůOřechy vlašské
- 6kusůVejce slepičí
- 300gramůPampeliškové listy
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky.
- 2Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
- 3Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi.
- 4Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme.
- 5Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.