Pampeliškový salát s vejci a žampiony

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky.
  • 2
    Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
  • 3
    Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi.
  • 4
    Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme.
  • 5
    Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.