Pangas s fenyklem
90 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůBrambory
- 500gramůPangasius - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 200mililitrůVývar rybí
- 150mililitrůVíno bílé
- 250gramůRajčata Cherry
- 3stroužkyČesnek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
443 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fenykl omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zelené listy nakrájíme nadrobno a dáme stranou. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Pangase osolíme, opepříme a zaprášíme troškou hladké mouky.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj pangase a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Pangase vyjmeme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Fenyklová semínka, brambory a česnek opečeme na zbytku oleje, osolíme a opepříme. Přilijeme rybí vývar a víno a odkryté necháme povařit asi 20 minut.
- 3Asi 5 minut před dovařením přidáme fenykl a vše společně povaříme. Omyjeme cherry rajčátka, přidáme je do pánve a krátce podusíme. Pangase položíme na zeleninu a prohřejeme. Navrch nasypeme nasekaný zelený fenykl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.