Papájová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 500gramůPapaya
- 1kusFeferony
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBalsamico ocet
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme.
- 2Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř.
- 3Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.