Pappardelle s batáty
20 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 100gramůBrambory sladké (Batáty)
- 130mililitrůOlej olivový
- 50gramůŠunka parmská
- 2stroužkyČesnek
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 130mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
58 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
- 2Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.