Pappardelle s batáty

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
58 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.